Návštevy: 398

Všeobecné obchodné podmienky pre maloobchodný styk – Eshop

 

Podnikateľský subjekt –

obchodné meno:                                               DELTA COMMERCE, s.r.o.

sídlo:                                                                    Štadiónová 1471/3, 932 01 Veľký Meder

IČO:                                                                       44 787 677

DIČ:                                                                       2022831228

IČ DPH:                                                                  SK2022831228

označenie registra, ktorý vedie podnikateľa:

spoločnosť je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č.  23828/T

 

vydáva tieto všeobecné obchodné podmienky pre svoj maloobchod fungujúci ako eshop:

 

I.

Všeobecné ustanovenia

II.

Vymedzenie tovaru

  1. Predávajúci poskytuje pre kupujúceho nasledovnú službu - všeobecná poradenská služba (najmä v oblasti poskytnutia rád a odporúčaní pri výbere vhodného trezora; táto služba sa poskytuje bezplatne).
  2. Predávajúci neposkytuje kupujúcemu žiadne ďalšie služby, osobitne nie:

 

III.

Objednávka tovaru

IV.

Práva a povinnosti predávajúceho a kupujúceho

 

V.

Doprava. Dodacie podmienky

  1. Dodacia lehota je stanovená informatívne a  v zásade je 7-dňová, začína plynúť po potvrdení objednávky kupujúcemu.
  1. Dodanie tovaru sa uskutočňuje buď prostredníctvom prepravnej spoločnosti uvedenej na webstránke (eshope) predávajúceho alebo vlastnými silami predávajúceho – právo výberu má predávajúci. Náklady na dodanie tovaru sú vždy rovnaké – bez ohľadu na to, že tovar sa dodá kupujúcemu prostredníctvom prepravnej spoločnosti alebo vlastnými silami predávajúceho. Osobný odber tovaru kupujúcim je v zásade možný. Osobný odber tovaru je možný len pri osobitnej dohode predávajúceho a kupujúceho o osobnom odbere tovaru a vo vopred dohodnutom čase. Adresa pre osobný odber tovaru je Bratislavská 37, 931 01 Šamorín (areál OSP DANUBIUS DS). Osobný odber tovaru je vždy bezplatný. Predávajúci môže kupujúcemu pri osobnom odbere poskytnúť asistenciu jedinou formou – a to naložením tovaru na motorové vozidlo zabezpečené kupujúcim a vhodné na prepravu tovaru, pomocou vysokozdvižného vozíka. Náklady na túto asistenčnú službu sú zahrnuté v kúpnej cene.
  2. Miestom dodania tovaru je miesto, ktoré je uvedené v objednávke. Ak v objednávke nie je uvedené iné miesto dodávky tovaru, má sa za to, že tovar treba kupujúcemu odovzdať v mieste jeho pobytu.
  3. Tovar sa považuje za prevzatý kupujúcim okamihom, keď kupujúci alebo ním určená tretia osoba s výnimkou dopravcu prevezme všetky časti objednaného tovaru, alebo ak sa
  1. Ak vznikne prekážka, brániaca predávajúcemu v dodaní tovaru, informuje o tom kupujúceho a dohodne s ním ďalší postup.
  2. Predávajúci je oprávnený k čiastočným dodávkam tovaru, prípadne aj pred stanovenou dodacou lehotou. Čiastočná dodávka je možná v prípade,
  1. Dodanie tovaru kupujúcemu sa uskutoční na nebezpečenstvo predávajúceho.
  2. Poistenie prepravy zabezpečuje predávajúci. Pokiaľ charakter tovaru bude vyžadovať poistenie z dôvodu ochrany tovaru (krehkosť a pod.), bude tovar poistený automaticky; rozhodnutie však vždy ostáva predávajúcemu.
  3. V prípade, že kupujúci neprevezme objednanú dodávku tovaru, je povinný uhradiť náklady, ktoré tak predávajúcemu vznikli.
  4. Tovar je dodaný vo vhodnom obale prispôsobenom druhu tovaru a pre dohodnuté dopravné podmienky tak, aby sa zabránilo poškodeniu tovaru v priebehu dopravy. Obaly a náklady na balenie sú v nákladoch predávajúceho.
  5. Kupujúci je povinný tovar od prepravnej spoločnosti alebo od predávajúceho riadne prevziať. Kupujúci môže uviesť svoje výhrady k neporušenosti obalov alebo k počtu či množstvu dodaného tovaru priamo v dodacom liste. Kupujúci je povinný na dodací list čitateľne uviesť meno a priezvisko preberajúceho, tento podpísať a potvrdiť tak prevzatie tovaru. Ak tak neurobí, je predávajúci oprávnený odmietnuť tovar kupujúcemu odovzdať.
  6. Spolu s dodaným tovarom predávajúci vždy odovzdá kupujúcemu dodací list, v ktorom je uvedená presná identifikácia dodaného tovaru a jeho množstvo.
  7. Predávajúci má povinnosť zabezpečiť, aby dodaný tovar spĺňal náležitosti podľa platných právnych predpisov SR.

VI.
Prechod nebezpečenstva škody na tovare

  1. Riziko vzniku škody na tovare prechádza z predávajúceho na kupujúceho v okamžiku, keď tovar bol prevzatý kupujúcim.

VII.

Výhrada vlastníctva a prechod vlastníckeho práva

  1. Vlastnícke práva k tovaru prechádzajú na kupujúceho až úplným zaplatením kúpnej ceny, inak v okamihu, keď tovar bol prevzatý kupujúcim podľa toho, ktorý okamih nastane skôr. Kupujúci berie na vedomie, že v prípade neuhradenia kúpnej ceny riadne a včas, nesmie s nezaplateným tovarom až do zaplatenia kúpnej ceny inak právne disponovať, t.j. obzvlášť ho predávať, prevádzať na tretiu osobu alebo ho akokoľvek právne zaťažovať (t.j. obzvlášť k tovaru zriaďovať záložné alebo obdobné právo).

VIII.

Kúpna cena a platobné podmienky

 

IX.

Odstúpenie od kúpnej zmluvy

  1. Kupujúci  je oprávnený aj bez uvedenia dôvodu odstúpiť od kúpnej zmluvy uzavretej na diaľku do 14 dní odo dňa  prevzatia tovaru. Lehota na odstúpenie od zmluvy sa považuje za zachovanú, ak oznámenie o odstúpení od zmluvy bolo odoslané predávajúcemu najneskôr v posledný deň tejto lehoty. Kupujúci môže odstúpiť od zmluvy, predmetom ktorej je dodanie tovaru, aj pred začatím plynutia lehoty na odstúpenie od zmluvy.
  2. Kupujúci nemôže odstúpiť od zmluvy, predmetom ktorej je
  1. Odstúpenie od zmluvy uzavretej na základe týchto všeobecných obchodných podmienok je možné aj pomocou formulára na odstúpenie od zmluvy, ktorý je k dispozícii na internetovej stránke predávajúceho www.lltrezor.sk. Odstúpenie od zmluvy sa uplatňuje písomne na adrese sídla predávajúceho alebo na emailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .
  2. Predávajúci je povinný bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy vrátiť kupujúcemu všetky platby, ktoré od neho prijal na základe zmluvy alebo v súvislosti s ňou, vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov, a to v zásade rovnakým spôsobom, aký použil kupujúci pri svojej platbe. Tým nie je dotknuté právo kupujúceho dohodnúť sa s predávajúcim na inom spôsobe vrátenia platby. 
  3. Predávajúci nie je povinný uhradiť kupujúcemu dodatočné náklady, ak si kupujúci výslovne zvolil iný spôsob doručenia, ako je najlacnejší bežný spôsob doručenia ponúkaný predávajúcim. Dodatočnými nákladmi sa rozumie rozdiel medzi nákladmi na doručenie, ktoré si zvolil kupujúci, a nákladmi na najlacnejší bežný spôsob doručenia ponúkaný predávajúcim.
  4. Pri odstúpení od zmluvy  predávajúci nie je povinný vrátiť kupujúcemu platby pred tým, ako mu je tovar doručený alebo kým kupujúci nepreukáže zaslanie tovaru späť predávajúcemu, ibaže predávajúci navrhne, že si tovar vyzdvihne osobne alebo prostredníctvom ním poverenej osoby.
  5. Kupujúci je  povinný najneskôr do 14 dní odo dňa odstúpenia od zmluvy zaslať tovar späť alebo ho odovzdať predávajúcemu alebo osobe poverenej predávajúcim na prevzatie tovaru. To neplatí, ak predávajúci navrhne, že si tovar vyzdvihne osobne alebo prostredníctvom ním poverenej osoby.
  6. Pri odstúpení od zmluvy znáša kupujúci iba náklady na vrátenie tovaru predávajúcemu alebo osobe poverenej predávajúcim na prevzatie tovaru. Osobné doručenie tovaru na adresu predávajúceho je možné len, keď sa na tom predávajúci a kupujúci dohodnú. Tovar zaslaný na dobierku nebude zo strany predávajúceho  prevzatý a bude automaticky vrátený späť.
  7. Kupujúci  zodpovedá len za zníženie hodnoty tovaru, ktoré vzniklo v dôsledku takého zaobchádzania s tovarom, ktoré je nad rámec zaobchádzania potrebného na zistenie vlastností a funkčnosti tovaru. Tovar nesmie byť poškodený a znečistený, môže byť iba odskúšaný ako pri nákupe v kamennom obchode, avšak odskúšať neznamená začať tovar používať a po niekoľkých dňoch vrátiť predávajúcemu. Tovar musí byť taktiež zabalený v pôvodnom obale spolu s kompletným príslušenstvom, návodmi a musí byť pribalená faktúra za tovar a doklad o zaplatení (stačí fotokópia). V prípade, ak sa zistí nekompletnosť balenia, poškodenie alebo opotrebovanie tovaru, bude z ceny, ktorá má byť vyplatená kupujúcemu odrátaná suma, ktorá je potrebná na navrátenie tovaru do pôvodného stavu. V prípade nesplnenia niektorej z vyššie uvedených podmienok predávajúci nebude môcť akceptovať odstúpenie od kúpnej zmluvy a tovar bude zaslaný späť na náklady odosielateľa.

 

X.

Záruka za akosť. Reklamácie

 

XI.

Záverečné ustanovenia

Príloha č. 1 – Náklady na prepravu tovaru

 

Slovenská republika        

Do 10kg                 9€ vrát. DPH

Od 10,1 kg do 25kg             15€ vrát. DPH

Od 25,1 kg do 40kg             19€ vrát. DPH

Od 40,1 kg do 70kg             25€ vrát. DPH

Od 70,1 kg  do 100kg          29€ vrát. DPH

Od 100,1 kg do 150kg        36€ vrát. DPH

Od 150,1 kg do 200kg        44€ vrát. DPH

Od 200,1 kg do 300kg        58€ vrát. DPH

Od 300,1 kg do 400kg        78€ vrát. DPH

Od 400,1 kg do 600kg        108€ vrát. DPH

Od 600,1 kg do 1000kg      156€ vrát. DPH

 

Zahraničie

 

Do 10kg                 17€ vrát. DPH
Od 10,1 kg do 25kg             29€ vrát. DPH
Od 25,1 kg do 40kg             37€ vrát. DPH
Od 40,1 kg do 70kg             48€ vrát. DPH
Od 70,1 kg do 100kg           55€ vrát. DPH
Od 100,1 kg do 150kg        69€ vrát. DPH
Od 150,1 kg do 200kg        82€ vrát. DPH
Od 200,1 kg do 300kg        112€ vrát. DPH
Od 300,1 kg do 400kg        152€ vrát. DPH
Od 400,1 kg do 600kg        208€ vrát. DPH
Od 600,1 kg do 1000kg      310€ vrát. DPH

Vytlačiť